tag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post1420681228919776417..comments2024-03-28T04:17:19.977-07:00Comments on Zdrowo i na temat...: Zimowe korzenne pierniczkiKamilahttp://www.blogger.com/profile/16847944527653052651noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-62088763301748268712012-12-10T13:59:58.148-08:002012-12-10T13:59:58.148-08:00dziękuję za odpowiedz dziękuję za odpowiedz margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-29386145737818932352012-12-10T10:30:04.192-08:002012-12-10T10:30:04.192-08:00Dodam jeszcze, że robiłam je w czwartek a dziś jes...Dodam jeszcze, że robiłam je w czwartek a dziś jest poniedziałek i są naprawdę pyszne, lukier już twardy no i smakują lepiej niż świeże. Dosładzać wg uznania i nie zrażać się jeśli nawet na drugi dzień będą mało słodkie, moje dzisiaj są akurat, a oprócz powideł dałam jedną płaską łyżkę stewii. Kamilahttps://www.blogger.com/profile/16847944527653052651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-4507856192918024062012-12-10T08:04:23.232-08:002012-12-10T08:04:23.232-08:00Ja miałam w pudrze. Od producenta zależy jej słody...Ja miałam w pudrze. Od producenta zależy jej słodycz, także proszę sobie najpierw spróbować i dosłodzić wg uznania, bo niektóre są gorzkawe, kiedy za dużo się doda. Może być stewia w syropie lub liście sproszkowane, jak najbardziej, lub jeszcze inny zamiennik cukru, ksylitol, syrop z agawy, cukier kokosowy, a nawet cukier trzcinowy nierafinowany, jeśli damy go naprawdę tylko do smaku, a nie pół szklanki. Już same powidła dodają słodyczy, mi wystarczyły, ale np. wg mojego męża wymagały dosłodzenia ;)Kamilahttps://www.blogger.com/profile/16847944527653052651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-36648549865716183762012-12-10T06:32:55.901-08:002012-12-10T06:32:55.901-08:00ale świetny przepis na pierniczki , mam tylko pyta...ale świetny przepis na pierniczki , mam tylko pytanie o stewie to ma byc taka z listków, tzn listki zmiksowane na proszek ? Czy inna(ekstrakt, , syrop)margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com