tag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post2259087406188052806..comments2024-03-28T04:17:19.977-07:00Comments on Zdrowo i na temat...: Komosa ryżowa z tartym jabłuszkiem - śniadanie bezglutenoweKamilahttp://www.blogger.com/profile/16847944527653052651noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-20748746011021590052015-05-29T14:14:54.092-07:002015-05-29T14:14:54.092-07:00Komose powinniśmy uprzednio namoczyć na noc w kwaś...Komose powinniśmy uprzednio namoczyć na noc w kwaśnym środowisku, by pozbyć się fitynowego kwasu. Tak samo postępujemy z innymi kaszami, jak i roślinami strączkowymi oraz orzechami. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-61075725812814501502013-10-02T04:41:15.838-07:002013-10-02T04:41:15.838-07:00Instrukcja powinna być na opakowaniu, ale zwykle n...Instrukcja powinna być na opakowaniu, ale zwykle nastawiam wodę w ilości podwójnej niż komosa. Komosę płuczę pod zimną wodą i wrzucam na wrzątek (gotuję na oko ok. 15 min) pod przykryciem na małym ogniu - trzeba próbować ;) Pozdrawiam!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/16847944527653052651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4571664239391063057.post-84018168663569091362013-10-02T02:43:34.693-07:002013-10-02T02:43:34.693-07:00a jak gotować tę komosę?a jak gotować tę komosę?Anonymousnoreply@blogger.com