Dziecko powinno przynajmniej raz dziennie zjadać porcję świeżych owoców. U nas w dniu dzisiejszym owoce po raz drugi i dynia również po raz drugi, bo zdrowych dobroci nigdy za dużo. Tym razem w formie sałatki z kiwi, bananów i kuleczek z pieczonej dyni, a całość skropiona syropem daktylowym. W wersji dla starszych dzieci i dorosłych można pokusić się o dodatek musli, sezamu, orzechów lub innych zbóż i bakalii.
Składniki:
1 dojrzały banan
1 dojrzałe kiwi
ok. 150 g dyni pieczonej (u mnie hokkaido)
syrop daktylowy/klonowy
Banana i kiwi obrać i pokroić w plasterki, z upieczonej dyni wydrążyć kuleczki. Składniki ułożyć na talerzu i skropić syropem. Jak piec dynię przeczytacie tutaj KLIK.
łał ;) jestem pod wrażeniem Twojego bloga ! wspaniałe pomysły na pyszne jedzenie a brak komentarzy ? nie wiem jak to możliwe !
OdpowiedzUsuńDziękuję :) mam nadzieję, że małymi kroczkami coraz więcej osób do mnie dołączy :)
UsuńŚwietna propozycja
OdpowiedzUsuń