sobota, 14 czerwca 2014

Ryż z truskawkami i cynamonem.

 



Od niedawana cieszymy się truskawkami z przydomowego ogródka, to pierwszy rok, więc za dużo ich nie ma - grządka będzie rozrastać się z każdym sezonem. Na razie mamy tyle, żeby najmłodszy dostał codziennie solidną porcję, a my korzystamy przy okazji (wyjadając "brzydsze" okazy).






Ostatnio moje ulubione śniadanie. Lekkostrawne, błyskawiczne, pożywne i nieziemsko pyszne - do wyczerpania truskawek!


 



Składniki:

ryż ugotowany (bez soli)
truskawki
cynamon ok. 1 płaskiej łyżki
łyżeczka, 2 miodu na porcję
łyżka ulubionego jogurtu


 



Składniki łączymy, mieszamy, a nawet blendujemy jak ktoś woli koktajle. Na zdrowie i smacznego!







Pozwolę Wam się jeszcze chwilkę pocieszyć ich widokiem, ja mogę patrzeć bez końca...





 


A tutaj w kompozycji z macierzanką i kwitnącym tymiankiem... kocham lato!



3 komentarze:

  1. Nie ma to jak swoje truskawki z ogródka. Zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, jeśli miałabym jedynie balkon lub taras na pewno obsadziłabym roślinkami w doniczkach :) a przy okazji truskawek, kupiłam w zeszłym tygodniu przypadkową łubiankę i odchorowałam niestety poważnie... ludzie sami sobie szkodzą tymi opryskami :/

      Usuń
  2. mmm.. i jeszcze do tego cynamon.... idealnie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...