środa, 14 grudnia 2016

Korzenne aromatyczne czekoladki o smaku piernika. Bez cukru i bez nabiału. Wegańskie.




Kiedyś mogłam tylko marzyć o wegańskiej czekoladzie i to jeszcze bez cukru, teraz przygotowanie jej zajmuje mi zaledwie kilka chwil i po szybkim schłodzeniu możemy się cieszyć pyszną zdrową domową czekoladą. Doskonałe na prezent dla ukochanej osoby.




Składniki:

150 g oleju kokosowego
40 g miodu
80 g daktyli
100 g mieszanki orzechów
2 łyżeczki przyprawy do piernika
skórka z pomarańczy





Wszystkie składniki blendujemy i przekładamy do foremek o dowolnym kształcie. Wstawiamy do zamrażarki, żeby szybko się schłodziły. Przechowujemy w zamrażarce lub lodówce. Polecam!


6 komentarzy:

  1. Mniam! Chyba zrobię dla rodziców <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis. Uwielbiam smak piernika. Z pewnoscia zrobie takie czekoladki :-).

    OdpowiedzUsuń
  3. O ile olej kokosowy w diecie wegan jest świetnym uzupełnieniem nasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowego przebiegu wielu procesów, tak w przypadku osób jedzących produkty odzwierzęce, nie zapominajmy, że należy go ograniczać wg najnowszych doniesień:))) Przepis bardzo kreatywny! Czapka z głów dla Autorki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki:) chętnie przejrzę nowe dobiesienia o oleju koko, bo nie kojarzę co tam niedobrego siedzi. Masz jakieś materiały na ten temat?

      Usuń
  4. Bardzo zachęcająco to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...