środa, 14 grudnia 2016

Korzenne aromatyczne czekoladki o smaku piernika. Bez cukru i bez nabiału. Wegańskie.




Kiedyś mogłam tylko marzyć o wegańskiej czekoladzie i to jeszcze bez cukru, teraz przygotowanie jej zajmuje mi zaledwie kilka chwil i po szybkim schłodzeniu możemy się cieszyć pyszną zdrową domową czekoladą. Doskonałe na prezent dla ukochanej osoby.




Składniki:

150 g oleju kokosowego
40 g miodu
80 g daktyli
100 g mieszanki orzechów
2 łyżeczki przyprawy do piernika
skórka z pomarańczy





Wszystkie składniki blendujemy i przekładamy do foremek o dowolnym kształcie. Wstawiamy do zamrażarki, żeby szybko się schłodziły. Przechowujemy w zamrażarce lub lodówce. Polecam!


9 komentarzy:

  1. Mniam! Chyba zrobię dla rodziców <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis. Uwielbiam smak piernika. Z pewnoscia zrobie takie czekoladki :-).

    OdpowiedzUsuń
  3. O ile olej kokosowy w diecie wegan jest świetnym uzupełnieniem nasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowego przebiegu wielu procesów, tak w przypadku osób jedzących produkty odzwierzęce, nie zapominajmy, że należy go ograniczać wg najnowszych doniesień:))) Przepis bardzo kreatywny! Czapka z głów dla Autorki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki:) chętnie przejrzę nowe dobiesienia o oleju koko, bo nie kojarzę co tam niedobrego siedzi. Masz jakieś materiały na ten temat?

      Usuń
  4. Bardzo zachęcająco to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wy biede in middel foar de behanneling fan de ferskate sûnens problemen, troch it brûken fan in drug dat is foarsjoen en nôt kin genezen de sykte folslein.

    Obat Epilepsi

    Obat Jantung Bocor Anak

    Obat Lipoma

    Obat Gerd

    OdpowiedzUsuń
  6. są super, robiłam w styczniu a potem jeszcze w lutym w ferie dzieciakom :) szkoda tylko, że coś nie ma wpisów...

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda smakowicie. Chętnie zrobię takie jutro na deser :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...