środa, 19 listopada 2014

Wegański krem z mango i orzechów nerkowca.






Szybciutko wpisuje kolejny kremowy hit - tym razem z przewagą słodkiego, soczystego mango. W odróżnieniu od poprzednich wegańskich kremów, ten przypomina trochę topniejące lody. Dlatego spróbowałam go zamrozić. Lody owszem wyszły, ale już nie tak dobre jak krem, bo jednak mango ma sporo wody/soku i nie były już tak muślinowe, tylko lekko sorbetowe, ale z maszyną do lodów, której nie posiadam, mogłyby być lepsze. Polecam!


 

 

Składniki:

370 g dojrzałego mango
150 g orzechów nerkowca
sok z 1 pomarańczy
6 łyżek syropu słodowego (użyłam ryżowego)
wanilia do smaku
ewentualnie mleko roślinne do odpowiedniej konsystencji


 



Wszystkie składniki zblendować na gładki mus. Ja podałam z ryżem jaśminowym na śniadanie - piękny początek dnia :)


4 komentarze:

  1. jaka cudowna konsystencja tego kremu! uwielbiam zarówno mango, jak i orzechy nerkowca!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam mango:D muszę spróbować sama zrobić taki krem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda cudownie :). Ciekawy zamiennik lodów.

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy tym kremem mogłabym przelozyc torta? Czy jednak jest za rzadki?
    Ewentualnie który z kremow z orzechow nerkowca polecila by Pani do przelozenia torta?
    Ewelina

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...