poniedziałek, 24 lutego 2014

Budyń jaglany - migdałowo-kokosowy z pieczonym jabłkiem. Bez mleka, cukru i mąki ziemniaczanej.





Desery z kaszą jaglaną końca nie mają, a domowy budyń to nic prostszego jeśli mamy pod ręką ugotowaną jaglankę. Wystarczy zblendować ją z ulubionymi składnikami i gotowe.
Ja wykorzystałam pieczone z cynamonem jabłka i domowe wegańskie mleko migdałowo-kokosowe KLIK, obecnie nasze ulubione. 









Składniki:

ok. 200g ugotowanej kaszy jaglanej (najlepiej jeszcze gorącej)
ok. pół szklanki mleka roślinnego
2 łyżki syropu klonowego
szklanka pieczonych jabłek
kardamon
odrobina miąższu z laski wanilii

sos truskawkowy KLIK (opcjonalnie)



Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem. Najlepiej smakuje na ciepło.






1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...