Też nie możecie doczekać się pierwszych truskawek??? Ja zawsze o tej porze roku mam straszną ochotę na świeże, słodkie i aromatyczne truskaweczki, zwłaszcza kiedy z krzaczków uśmiechają się tak pięknie malutkie kwiatuszki.
Na szczęście mamy jeszcze trochę zapasu z poprzedniego lata, a dokładniej to moja teściowa dzieli się ze mną swoimi zapasami :) W każdym bądź razie od czasu do czasu przypominamy sobie jak pyszne i niezastąpione są truskawki! Dziś w ulubionym deserze malucha - budyniu jaglano-kokosowym.
Na szczęście mamy jeszcze trochę zapasu z poprzedniego lata, a dokładniej to moja teściowa dzieli się ze mną swoimi zapasami :) W każdym bądź razie od czasu do czasu przypominamy sobie jak pyszne i niezastąpione są truskawki! Dziś w ulubionym deserze malucha - budyniu jaglano-kokosowym.
Składniki:
200 g ugotowanej kaszy jaglanej
100 ml mleka kokosowo-jaglanego (KLIK)
100 g mrożonych truskawek
syrop klonowy do smaku
miąższ waniliowy
100 ml mleka kokosowo-jaglanego (KLIK)
100 g mrożonych truskawek
syrop klonowy do smaku
miąższ waniliowy
Wszystkie
składniki mielimy na gładki krem, podgrzewamy i zajadamy. Jeśli
posiadacie Thermomix, to w ogóle przygotowanie zajmie kilka minut.
Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym i na najwyższych
obrotach mielimy ok. 1-1,5 minuty. Następnie podgrzewamy - ja zawsze do
60'C. Na zdrowie i smacznego!
Co za pychotka, ja już tez czekam na świeże truskaweczki.
OdpowiedzUsuńbardzo fajlny pomysł na deserek..
OdpowiedzUsuńzapraszam na bloga ,polecam deser z serka i galaretki .pozdrawiam
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/03/wiosenny-deserek.html
Witam.
OdpowiedzUsuńProszę mi podpowiedzieć, gdzie można kupić termomixsa? będę Pani ogromnie wdzięczna:)
Serdecznie pozdrawiam.