wtorek, 6 maja 2014

Puszysty, słodki mus z awokado. Ze szpinakiem i bananem. Bez mleka, cukru i glutenu.






Zielono mi!!! Czy u Was też szpinak króluje na stołach od wczesnej wiosny? Moje pomysły uległy wyczerpaniu i zielone listki dodaję już dosłownie do WSZYSTKIEGO, na szczęście mają tak uniwersalny smak, że pasują do deserów i oczywiście dań wytrawnych, do napojów, na surowo i na ciepło - po prostu niekończące się możliwości! Dziś jako dodatek do lekkiego musu z awokado.



 



 
Zmielone awokado z ulubionymi dodatkami tworzy niesamowicie delikatny, mocno napowietrzony mus - uwielbiam go w każdej wersji, a zwłaszcza czekoladowej. Ten zieloniutki krem wygląda jakby powstał z samego awokado, ale przemyciłam w nim jeszcze więcej wartości odżywczych i prozdrowotnych, a do tego smakuje przepysznie.








Składniki:

1 awokado
1 banan
1 pomarańcza/2 mandarynki
ok. 100 g świeżego, młodego szpinaku
3 łyżki kremowego jogurtu (użyłam mojego ulubionego z nerkowców KLIK)
syrop klonowy do smaku








Szpinak i owoce myjemy, obieramy ze skórek i wrzucamy do blendera. Dodajemy jogurt, albo mleko kokosowe i dosładzamy syropem klonowym. Miksujemy na gładki puszysty krem. Smacznego!!




2 komentarze:

  1. I smacznie, i pięknie:) Zielone naczynko urocze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie dawałam jeszcze swoim avocado muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...