Kolejny przepis na pyszne ciasto naleśnikowe, tym razem bezglutenowe. Jest bardzo puszyste, delikatne, lekkie i smaczne, a im mniej tłuszczu użyjemy do smażenia, będzie tym bardziej chrupiące i biszkoptowe. Najlepsze jeszcze ciepłe.
Składniki:
170 g mąki gryczanej
40 g mąki ziemniaczamej
20 g mąki kokosowej
2 jajka
240 g "mleka" migdałowego
5-10 ml syropu klonowego
15 ml oleju o delikatnym smaku np. ryżowego
210 ml wody
drobna skórka z pomarańczy/naturalna esencja pomarańczowa
olej do smażenia (polecam kokosowy)
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę o konsystencji lejącej się śmietany. Smażymy na patelni prawie suchej, jedynie zwilżonej olejem kokosowym. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami.
Jesteś najlepsza! :D
OdpowiedzUsuńcudowne przepisy są u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń