niedziela, 15 września 2013

Wzmacniająca pasta JASIA FASOLI z dużą ilością natki pietruszki






Jeśli Wasze dzieci lub Wy sami nie jadacie mięsa z jakichś powodów, to jako uzupełnienie białka i przy okazji jako smaczny dodatek do chlebka polecam zieloną pastę kanapkową z białej fasoli "jaś" z dodatkiem sporej ilości natki pietruszki i czosnku. Taka pasta nie tylko dostarczy nam potrzebnego budulcu w formie łatwo przyswajalnego białka, ale również witamin oraz wzmocni naszą odpornośc i ochroni przed inwazją jesiennych wirusów.








Składniki:

ok. 200 g fasolki
garść natki pietruszki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego
sól
pieprz kolorowy




 




Jasia namaczamy w wodzie (jeśli jest świeży, nie suszony to krótko, albo po prostu porządnie płuczemy). Gotujemy do miękkości. Kiedy jest lekko ciepły mielimy go z umytą natką pietruszki, obranymi ząbkami czosnku i olejem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.







2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...