Śniadanko pachnące latem... Po pierwszej skosztowanej łyżeczce tego deseru przeniosłam się do letniego ogrodu, pełnego słońca, kwitnących pachnących kwiatów, zielonej miękkiej jak dywan trawy i ciepłego przyjemnego powietrza od czasu orzeźwionego lekkim podmuchem wiatru... cudowne uczucie. Niech ta zima się w końcu skończy! Jeśli chcecie poczuć trochę lata polecam wypróbować.
Składniki:
kubek ugotowanej kaszy jaglanej
1/4 kubka mleka roślinnego
ok. 10 daktyli suszonych
200 g truskawek mrożonych (w okresie letnim świeże oczywiście)
łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie dla bardziej kremowej konsystencji)
Truskawki rozmrażamy. Blendujemy razem z resztą składników na gładki krem. U nas podane lekko ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz