poniedziałek, 11 marca 2013

Krem jaglany - truskawkowo-daktylowy




Śniadanko pachnące latem... Po pierwszej skosztowanej łyżeczce tego deseru przeniosłam się do letniego ogrodu, pełnego słońca, kwitnących pachnących kwiatów, zielonej miękkiej jak dywan trawy i ciepłego przyjemnego powietrza od czasu orzeźwionego lekkim podmuchem wiatru... cudowne uczucie. Niech ta zima się w końcu skończy! Jeśli chcecie poczuć trochę lata polecam wypróbować.



Składniki:

kubek ugotowanej kaszy jaglanej
1/4 kubka mleka roślinnego
ok. 10 daktyli suszonych
200 g truskawek mrożonych (w okresie letnim świeże oczywiście)
łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie dla bardziej kremowej konsystencji)



Truskawki rozmrażamy. Blendujemy razem z resztą składników na gładki krem. U nas podane lekko ciepłe.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...