Dostało mi się pierwszego polskiego szpinaku od taty i dla nas na śniadanko był szpinak z jajkami, a dla niunia powstał delikatny krem na bazie naszego śniadania ;)
Składniki:
liście szpinaku
4 jajka
olej kokosowy
odrobina soli morskiej
troszkę mleka jaglano-migdałowego
ząbek czosnku
woda
Na patelni zagotowujemy odrobinę wody, wrzucamy przebrane, dokładnie umyte liście szpinaku. Chwilkę dusimy, żeby szpinak się "spocił", a woda lekko odparowała. Dodajemy łyżkę oleju kokosowego i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wbijamy jajka i lekko solimy. Smażymy aż jajka zupełnie się zetną mieszając dość często. Tak przygotowany szpinak blendujemy z mlekiem roślinnym i podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz