Szybkie, błyskawiczne, robione niemalże w locie zieloniutkie pesto z pietruszki (wersja II), tym razem mocno czosnkowe, mocno pikantne i z dużą ilością chrupiących orzeszków i słonecznika!
Składniki:
pęczek pietruszki
dwa ząbki czosnku
3 cm ostrej świeżej chilli
dużo pieprzu kolorowego
garść orzeszków ziemnych
garść słonecznika
olej lniany lub rzepakowy (z czosnkiem, pomidorami suszonymi i chilli)
Pietruszkę i papryczkę dokładnie myjemy, czosnek obieramy i wszystko wrzucamy do melaksera i siekamy na drobne pesto! Zajadamy w dowolnym składzie w dowolnej formie (ale! ze względu na obecność oleju lnianego nie podgrzewamy!). Ja zajadałam z chrupiącym chlebkiem orkiszowym posmarowanym hummusem.. mmmm, pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz