wtorek, 8 stycznia 2013

Karobowo-bananowa kaszka z amarantusa, quinoa i kaszy gryczanej niepalonej




Dawno nie było w naszych deserkach karobu, także dziś odświeżamy wszystkim ten genialny surowiec. Kaszka wyszła pyszna... znowu mamusia nie mogła się powstrzymać od podkradania. 



Składniki:

1/3 kubka ugotowanej mieszanki z amarantusa, quinoa i kaszy gryczanej niepalonej
1/3 kubka mleka roślinnego
dojrzały banan
łyżeczka karobu
półtorej łyżeczki cukru kokosowego lub wa suszone daktyle
łyżeczka oleju kokosowego



Wszystkie składniki mielimy, podgrzewamy i zajadamy póki ciepłe!


1 komentarz:

  1. Pychota! Wiecznie poszukuję pomysłów na śniadanie dla alergika. Kaszka była wyśmienita, pomimo tego, że nie mieliśmy akurat pod ręką amarantusa.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...