czwartek, 3 stycznia 2013

Kasza jaglana z żółtymi malinami i jabłkiem




Tydzień z kaszą jaglaną kontynuowany, ostatnio na śniadanko malucha właśnie kaszka z żółtymi malinami i świeżo startym jabłuszkiem. Śniadanko dozwolone już od 5 miesiąca. Idealne na chorowite dni ponieważ to rozgrzewająca i przeciwzapalna bomba salicylowa.



Składniki:

ugotowana kasza jaglana (ok. szklanka)
szklanka malin żółtych 
5 daktyli suszonych
szczypta kardamonu
jabłko
dwie łyżki mleka zbożowego lub wody (opcjonalnie)
łyżeczka oleju kokosowego



Wszystkie składniki mielimy razem oprócz jabłka. Jabłuszko natomiast myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Podajemy ciepły krem. Smacznego! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...