środa, 30 stycznia 2013

Jajka w paprykowych oponkach




Przedstawiam bardzo efektowny, praktyczny, smaczny i zdrowy pomysł na podanie jajek na śniadanie. 







Składniki:

jajka
plasterki papryki o wysokości (grubości) ok. 1-1,5cm (ilość taka sama jak jajek)
pieczarki
cebula
pieprz
sól
olej kokosowy







Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plasterki papryki i do środka wrzucamy posiekaną w kosteczkę lub krążki cebulkę i tak samo pokrojone pieczarki. solimy i pieprzymy wg gustu. Chwilkę szklimy i wbijamy do każdego plasterka jajko. Przykrywamy szczelnie pokrywką i smażymy aż biała ładnie się zetną. Podajemy natychmiast z pieczywem. Tak podane jajka wyglądają bardzo apetycznie, a jeszcze lepiej smakują. Oceńcie sami.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...