Szpinaku ciąg dalszy i końca nie widać ;) Tym razem, lekko, letnio i znowu pysznie!
Składniki:
świeże listki młodego szpinaku
pomidorki koktajlowe
mozzarella
oliwki czarne i zielone
sos:
oliwa z oliwek extra virgin (ziołowa najlepiej homemade)
czosnek
przyprawy: pomidor, czosnek, bazylia
łyżeczka mleasy trzcinowej
pieprz kolorowy świeżo zmielony
świeże papryczki chilli
odrobina soku z cytryny/ kilka kropli octu balsamicznego
Szpinak i pomidorki dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na ćwiartki i oliwki na połówki. Wymieszać składniki na sos, w tym przeciśnięty przez praskę czosnek i drobniutko pokrojone chilli. Warzywa ułożyć na półmisku, pokroić mozzarellę w kosteczkę i rozsypać na powierzchni i skropić wszystko sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz