sobota, 26 stycznia 2013

Aromatyczny krem z dyni i ziemniaczków z jajkiem




A tym razem propozycja na pożywną kolację dla maluchów po 9 miesiącu. Coraz odważniej podchodzimy do różnych przypraw ziołowych i dania Kordka coraz bardziej zaczynają przypominać te dorosłe.



Składniki:

dynia (świeża, mrożona, puree)
dwa ziemniaki
olej kokosowy
jajko
kardamon
czosnek niedźwiedzi
natka pietruszki
cynamon
imbir
gałka muszkatołowa
czosnek
kurkuma
szczypta soli



Dynię i ziemniaczki obieramy, kroimy w kosteczkę i gotujemy aż zmiękną. Blendujemy w rondelku z olejem kokosowym, przeciśniętym ząbkiem czosnku i przyprawami. Wbijamy jajeczko i krótko (ok. 3 min.) zagotowujemy mieszając. Na zdrowie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...