Składniki:
2 jajka
1,5 szklanki mleka roślinnego – ja użyłam sojowego
szczypta soli
odrobinka wanilii
3 łyżki karobu (zamiennik kakao, więcej informacji tutaj)
ok. 2 szklanki różnych mąk: orkiszowej, amarantusowej, migdałowej, gryczanej itp.
3/4 szklanki ciepłej wody
2 łyżki oleju – ja użyłam kokosowego\
1,5 szklanki mleka roślinnego – ja użyłam sojowego
szczypta soli
odrobinka wanilii
3 łyżki karobu (zamiennik kakao, więcej informacji tutaj)
ok. 2 szklanki różnych mąk: orkiszowej, amarantusowej, migdałowej, gryczanej itp.
3/4 szklanki ciepłej wody
2 łyżki oleju – ja użyłam kokosowego\
Składniki mieszamy na masę konsystencji gęściejszej ale dobrze
lejącej się śmietany. W zależności od tego jakich mąk użyjemy, nasz
konsystencja może się różnić, więc wodą możemy ją regulować. Smażymy cienkie na
gorącej patelni lekko zwilżonej olejem koksowym. Naleśniki podajemy z naszym ulubionym nadzieniem.
Na zdrowie!
Świetny post
OdpowiedzUsuń