Mój ulubiony sposób podawania kaszy/ryżu do potraw o słodko-pikantnej nucie. Możecie zobaczyć tu.
Składniki:
ugotowana na sypko kasza jaglana lub inna lub ryż (ja użyłam mieszanki śniadaniowej, z której robiłam nasz pudding zbożowo-bakaliowy akurat tym razem z wielu różnych kasz i płatków)
łyżka oleju kokosowego
cebula cukrowa w piórkach
ząbek czosnku
płaska łyżeczka kurkumy
płaska łyżeczka imbiru
płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
pieprz świeżo zmielony
łyżka oleju kokosowego
cebula cukrowa w piórkach
ząbek czosnku
płaska łyżeczka kurkumy
płaska łyżeczka imbiru
płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
pieprz świeżo zmielony
Cebulkę szklimy na oleju kokosowym, dorzucamy rozgnieciony czosnek i
kasze, mieszamy, dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę podsmażamy na
małym ogniu i gotowe. Podajemy na ciepło do dań. Świetnie komponuje się
również z pikantna zupą dyniową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz