sobota, 15 grudnia 2012

Kaszka manna pełnoziarnista z jabłuszkiem i cynamonem




Aromat cynamonu i jabłuszek będzie gościł u nas póki nasze jabłka się nie skończą. Dobrze, że małemu jeszcze się nie znudziły i za każdym razem pałaszuje, jakby jadł pierwszy raz.


Składniki:

pełnoziarnista kaszka manna
3 jabłka 
łyżeczka cukru kokosowego lub syropu z agawy
pół łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
szczypta imbiru


Kaszkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Słodzimy i dodajemy przyprawy, mieszamy z obranymi i startymi jabłkami. Kaszka z przyprawami odpowiednia dla dzieci po 7 miesiącu. Jeśli nie dodamy przypraw już 5 miesięczne maluchy, którym gluten nie stoi na przeszkodzie mogą zajadać się takim deserkiem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...