niedziela, 30 grudnia 2012

Pasta z sera białego, awokado i oliwek (dr Budwig)





Kolejna warta uwagi pasta śniadaniowa, idealna na chrupiące pieczywo, pyszna, kremowa i przede wszystkim bardzo zdrowa! Więcej o mocy lnu tutaj.







Składniki:

pół kostki sera białego chudego
1 awokado
pół szklanki oliwek zielonych bez pestek
garść kolendry lub/i oregano
dwa ząbki czosnku
2 łyżki siemienia lnianego świeżo zmileonego
2 łyżki oleju lnianego (ja użyłam mojego tygodniowego, nastawionego z chilli, suszonymi pomidorami, czosnkiem i pieprzem kolorowym)
łyżeczka oleju kokosowego
pieprz kolorowy świeży do smaku



Wszystkie składni blendujemy na kremową masę i przechowujemy w lodówce. Polecam!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...