czwartek, 1 listopada 2012

Coco mango...







... czyli coś między mango lassi i mango split, po prostu nie mogłam się zdecydować... 












Składniki:

mleczko kokosowe gęste (wybierajmy te bez konserwantów) ok. 400 ml
2 dojrzałe mango
wiórki lub chipsy kokosowe
4 łyżki cukru kokosowego lub innego naturalnego słodzika
5 daktyli
laska wanilii
łyżka miodu
szczypta imbiru i cynamonu (lub przyprawy korzennej)
łyżeczka soku z cytryny








Mango obieramy i jedno blendujemy z częścią mleka kokosowego. Drugie kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zmiksowanego z mlekiem kokosowym. Dolewamy resztę mleka kokosowego, dodajemy miód, cukier i przyprawy. Wiórki lub chipsy kokosowe lekko rumienimy na patelni i mieszamy z pokrojonymi  w plasterki daktylami i posypujemy koktajl. Pycha.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...