... czyli coś między mango lassi i mango split, po prostu nie mogłam się zdecydować...
Składniki:
mleczko kokosowe gęste (wybierajmy te bez konserwantów) ok. 400 ml
2 dojrzałe mango
wiórki lub chipsy kokosowe
4 łyżki cukru kokosowego lub innego naturalnego słodzika
5 daktyli
laska wanilii
łyżka miodu
szczypta imbiru i cynamonu (lub przyprawy korzennej)
łyżeczka soku z cytryny
Mango obieramy i jedno blendujemy z częścią mleka kokosowego. Drugie kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zmiksowanego z mlekiem kokosowym. Dolewamy resztę mleka kokosowego, dodajemy miód, cukier i przyprawy. Wiórki lub chipsy kokosowe lekko rumienimy na patelni i mieszamy z pokrojonymi w plasterki daktylami i posypujemy koktajl. Pycha.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz