Zupka przyrządzona na bazie naszego domowego bulionu, z wykorzystaniem warzyw, z których powstał. Gdyby nie cebulka i czosnek taką zupkę moglibyśmy śmiało podać już po 7 miesiącu, jednak ze względu na ich obecność poczekajmy do 9 miesiąca.
Składniki:
pół szklanki wody
szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy
3 pomidory
1 porcja bulionu ok.200 ml
2 marchewki
1 pietruszka
cebulka
czosnek
Jak już wspomniałam, ja wykorzystałam już ugotowane warzywa z bulionu oraz sam bulion, więc pozostało mi jedynie sparzyć pomidorki, obrać ze skórki i podgotować je w wodzie ok. 10 min. Następnie dodałam warzywa i wszystko zmieliłam, a na koniec wrzuciłam wcześniej ugotowaną soczewicę, żeby pozostała niezmielona. Zupkę przechowujemy jak zwykle zawekowaną w słoiczkach w lodówce.
Hmm... chyba będziemy musieli uzupełnić zdjęcia, bo z tego, co widzę, zupka zniknęła, nim zdążyliśmy ją uwiecznić...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz