czwartek, 1 listopada 2012

Kaszka kurydziana z jabłakmi i cynamonem po 4 miesiącu





Jak dzień z kaszką kukurydzianą to dodam nasze śniadanko. W sam raz na chłodny poranek już dla najmłodszych smakoszy. Kaszka kukurydziana jest bezglutenowa, więc znajduje się w grupie kaszek bezpiecznych i dozwolonych w pierwszym menu. Jabłuszka z dodatkiem cynamonu regulują pracę jelit, a sam cynamon ma właściwości rozgrzewające i przeciwbakteryjne. Jeśli jednak taki posiłek będziemy chcieli podać niemowlętom przed 6 miesiącem, jabłuszka możemy sparzyć lub krótko zagotować.



Składniki:

kaszka kukurydziana 
woda
3 średnie słodkie jabłuszka obrane
domowe mleczko roślinne (opcjonalnie)
szczypta cynamonu



Kaszkę gotujemy w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Kiedy jest gotowa, czyli miękka i gęsta, dodajemy starte jabłuszka i cynamon. Podajemy na ciepło. Na zdrowie!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...